Alle haartrends voor 2014 op een rijtje. Een uniek haargidsje voor het nieuwe jaar.

Alle haartrends voor 2014 op een rijtje. Een uniek haargidsje voor het nieuwe jaar.

Floor Kleyne, creative hairstylist & creative team member bij Salon B: Backstage bij de shows voor lente en zomer 2014 was er veel rond de zijscheiding te doen. Zijscheidingen gaan we dit jaar dan ook zeker zien. En verder komen korte haarcoupes weer terug. Qua haarstijlen variëren we dit seizoen van grafische en nette coupes tot rebelse en rauwe haarlooks, en van jongensachtige kapsels tot ‘choppy’ haarsnitten die eruit zien als je zelf de schaar in je haar hebt gezet, maar uiteindelijk klopt het toch allemaal.

John Beerens van John Beerens Haarsalon: Voor lente zomer 2014 zien we een verschuiving van de midden scheiding naar de zijscheiding en dan wel in extreme varianten. En verder scoor je dit seizoen goed met mooie grove krullen of golven voor een echt glamorous kapsel.

Mark Melief, creative director Kinki Kappers: Geen fratsen dit jaar, zou ik zeggen, maar enkel mooi gekleurd haar. Tierelantijntjes is verleden tijd. Sprekende kopertinten met haar-make-up is hot and happening (hair chalk). Een aanrader voor het nieuwe seizoen? Mooie warme tinten zoals koper- en wijnrood in combinatie met een sexy bob.

Enrico Mariotti, official hairstylist Pantene Italië: Als ik terugkijk op de modeshows voor zomer 2014 in New York, Londen, Milaan en Parijs dan zie ik een tendens richting meer natuurlijke kapsels. We laten grafische en scherpe geknipte kapsels met haar korte pony’s achter ons. Onberispelijke en onnatuurlijke lijnen zijn uit.

Franco Argento, hair stylist: Ik denk dat het, afgezien van de trends, altijd goed is om te gaan voor goed verzorgd en gezond haar en een haarsnit met de juiste proporties. Verder zie ik een terugkeer van de ronde jaren ’70 pony die het gezicht als het ware omlijst. Dit kapsel is een must voor degenen met een hoog voorhoofd of een vrij ovaal gezicht.

Marco Iafrate, creative director TIGI Italië: De trends voor zomer 2014 gaan twee kanten uit. Ik zie een trend richting natuurlijke, bijna ‘organische’ kapsels met een natuurlijke scheiding en weinig product. En als tegentrend daarop kapsels waarbij het haar naar achteren is gekamd en met heel veel haarproduct is gestyled.

Giuseppe Moroni, hair stylist: Ik heb het gevoel dat we een tijdperk gaan afsluiten. De afgelopen tien jaar hebben de modetijdschriften ons vooral glamour haarlooks en ‘bon-ton’ kapsels laten zien. Nu krijgen we eindelijk de eerste signalen van een tegentrend. We keren terug naar meer natuurlijke haarstijlen en korte kapsels die we met opvallende of ongewone haarkleuren een spannende finishing touch kunnen geven.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

twitter