Beschadigd haar snel verhelpen


Is je haar broos, droog en mat, en heeft het gespleten punten? Dan hebben we goed nieuws voor jou: je haar afknippen is niet de enige oplossing. Graag vertellen we je hoe je met de juiste verzorging en aangepaste styling je haar opnieuw glans geeft.

 • Beschadigd haar vertelt meestal een verhaal van een opeenstapeling van kleine beschadigingen. Het kan gaan over ruwe behandelingen met borstels, föhns, krultangen of chemische behandelingen, zoals verven, bleken, of permanenten. Stress en een onevenwichtig dieet dragen ook hun steentje bij. Soms is slechte verzorging de enige schuldige. Na verloop van tijd droogt de ruwe behandeling het haar uit, de natuurlijk zachte bovenste laag van de hoofdhuid wordt ruw, het haar wordt broos en gaat ten slotte splijten aan de haarpunten.

 • Verzorg je beschadigd haar met fluwelen handschoenen

  Verzorg je beschadigd haar met zorg en liefde, alsof het een ziek kind is, en houd het ver van alle mogelijke bedreigingen. Gebruik zeker een aangepaste shampoo voor beschadigd haar en masseer het zachtjes door je natte haar. Als je te hard wrijft is het erna alleen maar moeilijker om je haar te kammen. Spoel alle shampoo grondig uit. Beschadigd haar heeft na elke wasbeurt zeker een extra haarverzorging nodig. Conditioners zijn onontbeerlijk voor de meest beschadigde haarpunten. Geef de conditioners de tijd om hun werk te doen en wacht even voor hen grondig te spoelen.

 • Proteïnen en voedingsstoffen herstellen beschadigd haar

  Sommige ingrediënten in shampoos en haarverzorgingsproducten beschermen je haar en geven het de glans terug voor een speciale avond. Vochtinbrengende producten zoals aloë vera, panthenol, glycerol of zijdeproteïnen kunnen gestresst fijn haar redden. Ook plantenolie en proteïnen doen wonderen voor gestresst haar. Actieve componenten zoals macadamia-olie, arganolie, galamboter of eglantierolie leggen een beschermend laagje op elk individueel haartje. Zo wordt de hoofdhuid hersteld en toont het haar gezonder en glanst het mooier.

 • Verzorg je beschadigd haar met veel zachtheid

  Haar zwelt tijdens het wassen. Daardoor is net gewassen haar bijzonder gevoelig. Wrijf het daarom niet hardhandig droog, maar bedek het met een in de vorm van een tulband gedraaide handdoek. Kam vervolgens het nog vochtige haar met een kam met ver uit elkaar staande tanden terwijl je het aan de wortels tegenhoudt. Op die manier bescherm je de haarwortels. Je kan je haar best in de lucht laten drogen, maar als je geen tijd hebt voor die luxe kan je met de föhn werken. Zet de luchtstroom maximaal, maar de warmte niet hoger dan de middelste stand. Zo wordt je kapsel zo kort mogelijk blootgesteld aan de droger waardoor het haar minder uitdroogt. Vermijd voor een tijdje stylinginstrumenten als stijltangen, krultangen of warme rollers. En denk eraan dat chemische behandelingen zoals kleuren, bleken of permanenten extra schade berokkenen aan al beschadigd haar. Wil je toch iets doen aan de kleur van je haar? Gebruik dan tijdelijk kleurspoelingen in plaats van haarverf.

 • De punten van beschadigd haar

  Speciale vloeistoffen voor gespleten haarpunten helpen indien de gespleten haarpunten het meest opvallende aspect van je beschadigd haar vormen. De siliconenolie in deze producten herstelt de punten minstens tijdelijk, waardoor het kroezelige uiterlijk verdwijnt. Masseer voorzichtig enkele druppeltjes van de vloeistof (niet te veel!) door je handdoekdroge haar en laat het vervolgens op de gewone manier drogen. Het kroezelig effect vermindert ook wanneer je de gespleten punten over een ronde borstel draait bij het drogen. Als dat allemaal niet lukt, en je meer en meer gespleten haarpunten krijgt, vraag dan gewoon aan je kapper om 1 centimeter van je haar af te knippen. Je wordt er onmiddellijk voor beloond! Zonder de gespleten haarpunten toont je haar dadelijk veel dikker en gezonder.

Geef een reactie