De haartrends voor 2017 Dames

Kleuren

 

Balayage – Deze trend zagen we in 2015 al maar begint steeds populairder te worden. Het is eigenlijk een vorm van het zetten van (sunkissed) highlights, maar door z’n subtiele ‘vegen’ in het haar, ziet het er heel gezond en natuurlijk uit. Bij deze techniek worden er vooral lichte kleuren in het haar gebruikt zoals cool beige en baby blond. Deze type kleuring is voor ieder haartype geschikt: of je nu blondine, brunette of redhead bent of een pixie cut of golvende manen hebt. Er is bijna geen sprake van uitgroei en dus hoef je dit niet maandelijks bij te laten werken. Saves up!

Bronde – Een sensuele mix van kastanjebruine-tinten gemixt met blond-tinten is een hit in 2016 en

. De highlights dienen bij deze techniek superfijn te zijn. Ze worden ook wel babylights genoemd in vaktaal. De highlights worden als een ‘blur’ in het haar aangebracht waardoor het er heel subtiel uitziet. Deze techniek is dus fijner dan balayage, waar het liefst grover geverfd wordt.

Underlight – Een nieuwe kleurtechniek waarbij je niet de aanzet van je haar kleurt, maar juist de lagen eronder. Meestal wordt het haar net boven je oren verdeeld in de bovenste- en onderste lagen van het haar. De onderste lagen worden gekleurd in een kleur naar keuze. Je ziet het veel toegepast in regenboog kleuren, maar dit vinden wij nogal heftig. Wil je een subtiele ‘gekke’ kleur in je haar? Dan kun je net zoals hierboven kiezen voor 1 of 2 extra kleuren buiten je natuurlijke kleur. Met underlights kun je ervoor kiezen om een lichtere of juist donkere kleur te verwerken voor een natuurlijke look. Het leuke van deze trend is dat als je je haar in een knot of staart doet, het ‘verrassingselement’ goed zichtbaar wordt! Not ‘just’ a bun dus.

Knippen

 

Bangs – Ook wel genaamd ‘

‘, gaan we veel zien in 2017. Het liefst extra kort of kort (voor de high fashion people onder ons), wij houden het lekker bij de lange versie tot nét over de wenkbrauw. De lengte die normaal gesproken van de pony gewend zijn, wordt even opzij geschoven voor deze nieuwe trend. Wat kies jij, te kort of te lang?

Lob – De ‘long bob’. Perfect voor als je de bob net iets te heftig wilt, maar toch je lokken af wilt knippen. Makkelijk te stylen door er ‘s ochtends een kleine slag in te föhnen of door het juist chique naar ‘binnen’ te stijlen.

Blunt cut – Is jouw haarstijl van nature en wil je er liever geen lagen in laten knippen? Dan is een blunt cut wellicht iets voor jou! ‘Blunt’ knippen is het bot afknippen van je haar. Hierdoor ontstaan er speelse punten omdat je de dikte behoudt. Een edgy touch aan jouw stijle coupe!

Geef een antwoord